Visages Villages (12+)

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk.

Tulip Fever (12+)

Volledig in Engeland gedraaid drama over amoureuze verwikkelingen rond het huwelijk van de zeventiende-eeuwse Amsterdamse ‘koning van de peperkorrels’ (Waltz) en ‘zijn beste investering’, het veel jongere weesmeisje Sophia (Vikander).

Paddington 2 (6+)

Een werkelijk leuke film voor het hele gezin over een onweerstaanbaar vrolijk avontuur van Beertje Paddington, oer-Brits, prachtig vormgegeven en vol geïnspireerde grapjes.

Platina

In PLATINA zoekt Abke Haring het gezelschap op van een reëel aanwezige tegenpartij, gespeeld door Koen van Kaam, met wie ze in gesprek gaat.

Battle Of The Sexes (6+)

‘Battle of the Sexes’ vertelt het waargebeurde verhaal van het veelbesproken tennisduel uit 1973 dat gespeeld werd tussen de toen 30-jarige Billie Jean King en de 55-jarige oud-tennisser Bobby Riggs.

Expeditie IJburg Rijker 'In gesprek over Integratie'

Expeditie IJburg Rijker presenteert: 

Ze zijn er bijna

In gesprek over Integratie                                 

Op 26 mei a.s. komen er 180 nieuwe bewoners naar IJburg, 90 statushouders en 90 studenten/jongeren. Voor de statushouders geldt dat ze moeten integreren. Maar wat is integreren eigenlijk? Betekent dat kort door de bocht niet gewoon: word zoals ons, word een echte Amsterdammer? Moeten we alleen nog even uitzoeken wat een ‘echte’ Amsterdammer is? En is de werkelijke betekenis van integreren niet samensmelten? Moeten wij autochtone IJburgers dan ook aan de slag?  Of kan dat hele woord integratie gewoon weggelaten worden en zijn er nu hele andere woorden nodig?

Dit en nog veel meer komt ter tafel als Kamille Kres op ludieke en interactieve wijze in gesprek gaat met diverse gasten.

Aan het begin van de avond kijken we samen naar een korte film van Expeditie IJburg Rijker met als titel: Integratie is het toverwoord?! 

Inloop om 19.30 uur,  start om 20.00 uur.