Kizzo Band met Leandro Maia

Deze avond een bijzonder concert met Leandro Maia (gitaar en zang) , Davey Raabe (drums) en Johan ’t Hart (accordeon). Op het programma staan nummers van Leandro Maia, Blues improvisaties én spelen de drie muzikanten samen met statushouders, IJburgers en publiek. Laat je verrassen en doe mee!

Sorrindo

Braziliaans Jazz ensemble dat muziek speelt van de Braziliaanse grootheid Hermeto Pascoal.

The Children Act (9+)

Fiona Maye (Emma Thompson) is een kinderloze kinderrechter die er aan de vooravond van de belangrijkste zaak uit haar carrière door haar echtgenoot fijntjes aan wordt herinnerd dat er van hun huwelijk niet veel meer over is.

Todos Lo Saben (9+)

Todos Lo Saben, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

FeedBlack

“Nederland, door mijn zwarte bril, cadeau!”

‘Feedback is een cadeau’ heb ik me weleens laten vertellen. Het moet haast niet anders. Ik leer altijd zoveel van ontvangen feedback… En een cadeau geef je ook graag weg. Vooral aan mensen die je dierbaar zijn. Mijn blik op dierbaar Nederland geef ik weg in de vorm van feedback. FeedBlack! Geen wetenschap, geen Bijbelse waarheid. Simpelweg wat ik in een kwart eeuw met verwondering meen waar te hebben genomen in de samenleving. Of nog bescheidener, een selectie daarvan. Het cadeau wordt uit pure liefde en zonder een graan ironie gegeven. FeedBlack gaat over het leven, uw leven, ons leven. Met deze lezing geeft ik een antwoord op uw vraag, uw behoefte want feedback begint altijd met het verzoek ernaar. Loop het cadeau niet mis…

Paul Mbikayi is een Nederlander van Congolese origine en is tot voor kort Managing Director van de Refugee Talent Hub, een door het bedrijfsleven opgerichte stichting om vluchtelingen en statushouders snel aan een baan te helpen. Daarvoor heeft Paul jaren lang gewerkt als ambtenaar bij Rijkswaterstaat. Paul is lid van de Raad van Advies van het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KiS). Verder is Paul sinds kort oprichter en eigenaar van WaWo Advies. WaWo staat voor ‘wakker worden’. WaWo geeft advies op het gebied van inclusie en hanteert daarbij het motto: “Diversiteit is een feit, inclusie een keuze!”.

Toegang 7,50 euro, kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal

Niemand In De Stad (12+)

Niemand in de Stad is een coming of age verhaal van vriendschap, van verlangens, en van volwassen worden.
Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam.

Retour en Bourgogne met introductie en wijnproeverij

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Voorafgaand aan de film verzorgt Stephan Knecht een korte introductie over het wijngebied Bourgogne.

De Buurtspion (AL)

Een tienjarig meisje wil detective worden en begint haar eigen bureau in de kelder. De buurtspion is een eenvoudige, soms spannende tekenfilm uit Denemarken, die heerlijk knipoogt naar film noir.