Xavier Pamplona Septet

Theater Vrijburcht goes Jazz! In aanloop naar een maandelijks jazz/improvisatieprogramma dat in september 2023 van start gaat, onder leiding van contrabassist Raoul van der Weide, organiseert Theater Vrijburcht een avondconcert met het Xavier Pamplona Septet.

KOOTHU

Benefietvoorstelling. De documentaire Koothu (Tamil gesproken, Engels ondertiteld) wordt vertoond als benefietvoorstelling voor de Kattaikkuttu Sangam.

Broker (6+)

Broker is een bitterzoete komedie van Hirokazu Kore-eda over de lotgevallen van twee Koreaanse babymakelaars die een baby willen verkopen aan rijke adoptieouders.

Tár (12+)

De wereldvermaarde dirigent Lydia Tár staat aan het hoofd van het Berlin Philharmonieker. In Berlijn woont ze samen met de eerste violiste van het orkest en haar adoptiedochtertje. Met haar absolute gehoor en drang naar absolute perfectie maakt Tár het de musici niet gemakkelijk noch haar eigen privéleven.

A Midsummer Night Sing

Een interactieve, vrolijke, inspirerende avond vol instrumentale muziek en zang van drie vooruitstrevende muzikanten die elkaar ontmoeten op het kruispunt van klassiek, jazz en improvisatie.

Godland (16+)

In de late negentiende eeuw reist een jonge Deense priester naar een afgelegen plek in IJsland. Hij wil er een kerk bouwen en de lokale inwoners op beeld vastleggen. Hoe meer hij zich in het brute natuurgebied begeeft, hoe meer hij van zijn missie en normen en waarden afwijkt.