De Fietser (AL)

Fietsen in de stad Amsterdam is zo’n alledaags gebeuren dat het bijna niemand opvalt. Maar dat is niet wat filmmaker en kunstenaar Kees Hin ziet: “Fietsen is een symfonie van de stad in beweging, vitaliteit; de spanning tussen geluk en ongeluk, van jong tot oud, rijk en arm”.

The Shape Of Water (16+)

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. Winnaar van twee Golden Globes en van maar liefst vier Oscars waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Bankier Van Het Verzet met Q&A (12+)

Bankier van het verzet brengt een hommage aan Walraven van Hall. Om het verzet te financieren organiseerde deze bankier de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.

HEROPERA by TRICKSTER

Een ‘ad-lib’-voorstelling waarin het operamedium wordt gedeconstrueerd en traditionele ideeën over heldendom en storytelling op de snijtafel worden gelegd.

De Wilde Stad, met Q&A

In deze documentaire vormt Amsterdam (ook IJburg) het podium voor een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. Na de vertoning is producer Ignas van Schaick te gast voor een Q&A

Early Man (6+)

Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden.

God’s Own Country (12+)

Francis Lee onderzoekt een onmogelijke liefde in zijn onstuimige debuut God’s Own Country waarin een Britse boer zijn hart opent voor een Roemeense seizoensarbeider.