About Dry Grasses (12+)

Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven.

INTens Chamber Sessions: Haarlem Pianokwartet

Ervaar de meesterwerken van Vincent D’Indy en Gabriel Fauré, prachtig geïnterpreteerd door het Haarlem Pianokwartet. Zij combineren in dit Franse programma verfijndheid en passie in de pianokwartetten van Vincent d’Indy en Gabriel Fauré. Deze twee hoogtepunten uit de romantische kamermuziek hoort u tijdens het koffieconcert in ons Theater Vrijburcht.
 
Haarlem pianokwartet:
Viool: Paul Anthony Medeiros

Altviool: Jieun Kim

Cello: Sheng-Chiun Lin
Piano: Nikos Stavlas

Priscilla (12+)

Priscilla is veertien jaar wanneer ze Elvis Presley tegen het lijf loopt. Gedurende een tijdsspanne van twaalf jaar volgen we haar leven met The King. Hun liefde uit zich in een huwelijk dat door allerlei omstandigheden tot een einde komt.

Eigenheimers (AL)

Eigenheimers is een documentaire over de oprukkende stad, gezien vanuit het perspectief van de eigenzinnige eigenaren van de friettent Eiburgh snacks en door de ogen van een ondernemend stadsnomadengezin, die zich dapper staande proberen te houden op hun bijzondere plekje in één van de laatste rafelranden van Amsterdam, op het Zeeburgereiland. Een film over veerkracht tegen het decor van voorbij denderend bouwverkeer en dreunende heimachines.

Ik word een heel blij visje

Dit is het strand, 

dat is de zee. 

Kijk daar de zon,

wie gaat ermee? 

Een zonnig peuter kleuter theaterprogramma gespeeld door Theater Kees & Koos, waarbij kinderen worden uitgedaagd om mee te spelen. Met zijn allen laten we het visje in de golven spelen. Er wordt naar schatten gedoken, we zingen een liedje, vertellen een verhaal en geïnspireerd door het boekje ‘Vrolijk’ spelen we visjes met verschillende emoties. Steeds grotere strandballen maken het uitje naar het strand compleet. Matroos  Koos (Ineke Strating)maakt van de wellicht eerste kennismaking met theater, een magische ervaring (2 – 6 jaar).

The Zone Of Interest (12+)

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en deze laat ze zich niet meer afnemen.

Improbellissimo

Wederom een avontuurlijke zondagmiddag met een spannend en gevarieerd programma voor nieuwsgierige ogen en oren. Drie sets bestaande uit:
Set 1 : PKsolo
Set 2 : Flowing symmetries Sleep
Set 3: TRIO.

SET 1 ‘PKsolo’
HANSKO VISSER/gitaar, chleb, stem
BAS ALBLAS/contrabas
‘PKsolo’ is een 31 jarig samenwerkingsverband tussen Hansko Visser en Bas Alblas onder de naam
‘Plan Kruutntoone’ waarin de ‘blindelings volkomen gezamenlijke onafhankelijkheid met de rest
van de wereld’ gevierd wordt middels ter plekke ontstane muziek die men ook wel rangschikt onder
de categorie van de creatieve ‘Instant composities’. Een van de inspiratiebronnen voor dit eigenzinnige duo vormt popvernieuwer Captain Beefhaert. In de woorden van Hansko Visser metaforisch kan worden samengevat als ‘Filosofen in de nachtdienst op een vuilnisbelt’.

SET 2 ‘FLOWING SYMMETRIES: SLEEP’
MIRI LEE/dans
KATE MOORE/lier, cello, composities
VERA MORAIS/poezie, stemimprovisatie.
In een boeiende reis door improvisatie landschappen vol niet gekende klank-, bewegings- en tekst combinaties proberen Miri Lee, Kate Moore en Vera Morais het thema ‘Slaap’ te omcirkelen en te
onderzoeken.

SET 3 TRIO
HENK ZWERVER/gitaar
WILBERT DE JOODE/contrabas
MICHAEL VATCHER/slagwerk
‘Ik denk dat het IMPROBELLISSIMO publiek wel wat gewend is, wel wat aan kan .
Zelfs een tipje van de sluier oplichten is complex. Zelf heb ik ‘geen idee’ wat er gaat gebeuren, we
beginnen op nul en dan verder…Ik vermoed dat Michael iets doet dat een sterk funky karakter kan
hebben, Wilbert lange noten strijkt of uit ongeduld een harde ‘tsjoenk’ met het handvat van de
strijkstok neerzet. Maar dit zijn vermoedens.. Ik weet net zoveel als de luisteraars, de sluier blijft neer. Behalve dan dat dit optreden met twee zeer ervaren impro – spelers gaat plaatsvinden, dus iets gaat er wellicht gebeuren’ – Henk Zwerver.

Napoleon (16+)

Tijdens de Franse Revolutie stijgt Napoleon Bonaparte snel in de militaire gelederen. Als generaal grijpt hij in 1799 via een staatsgreep de macht en kroont zich tot leider. Hij besluit oorlog te voeren tegen Europese naties en breidt zijn rijk uit. Ondertussen tracht hij ook indruk te maken op zijn overspelige vrouw Joséphine, met wie hij een wispelturige relatie heeft.

Groot Tango Orkest

Een ontmoeting met tango

Seducción musical: Un encuentro con el tango

Laat je verrassen door het optreden van het Groot Tango Orkest, onder de swingende leiding van Kay Sleking, een waar eerbetoon aan de magie van de Tango! Deze Big Band van de Tango brengt op overtuigende wijze een scala aan stukken, variërend van melancholische tot swingende tango’s, milonga’s en walsen, zorgvuldig gekozen uit het gouden repertoire van orkesten uit Buenos Aires, de Nuevo Tango van Astor Piazzolla, en hedendaagse composities.

Naast het overweldigende orkestrepertoire biedt dit programma ook intieme momenten, met het duo bestaande uit bandoneon en gitaar, en een bandoneonduo, uitgevoerd door Kay Sleking (gitaar/bandoneon) en Florita Cesnik (bandoneon). Hiermee wordt een rijk palet aan klanken gepresenteerd, waarbij je wordt meegenomen van de begintijd van de tango tot en met de hoogtijdagen.

De verhalen over de muziek die tussen de stukken door worden verteld, vormen een rode draad door het programma en voegen een extra dimensie toe.

De leden van dit orkest bestaan uit zowel zeer ervaren amateurmusici als professionele musici uit heel Nederland, die met veel kennis en vaardigheid het prachtige repertoire tot leven brengen.

Reis mee door dit hartverwarmende programma vol muziek, zang en verhalen.

Musici:

Leiding en contrabas: Kay Sleking.

Bandoneon: Florita Cesnik, Bas Mijling, Ilone Koning, Caroline Olijve, Ria de Jong, Janneke Schellekens.

Accordeon: Ria de Jong.

Viool: Gea Smid, Martijn van der Most, Joan van Beuzekom, Annemieke Guns.

Altviool: Ge van Enst.

Cello: Roelf ter Veld, Eline Roelofsen.

Piano: Robin El Hage & Jan van Houten.

Zang: Janneke Schellekens.

INTens chambre sessions

In dit zondagochtend concert hoort u de musici van het Intercontinental Ensemble in verschillende bezettingen. Van Morricone’s filmmuziek tot de melodieën van Schubert: een muzikale ochtend om de zondag goed mee te beginnen!
W.A. Mozart: Flute quartet in D major (14′)
Ennio Morricone: Gabriel’s Oboe (5′)
Malcolm Arnold: Divertimento for flute, oboe and clarinet (10′)
Franz Schubert: String trio no.1 (8′)