Zoveel kleuren (3+)

Interactieve en educatieve theatervoorstelling voor de allerkleinsten waarin muziek centraal staat. Maak kennis met de voorstelling ‘Zoveel Kleuren’ van Apennoten, een trio dat onder andere bestaat uit Nienke van den Berg, bekend van Zappelin.

Zoveel Kleuren is een drie kwartier durende theatervoorstelling voor kleuters. Het is een muzikaal programma waarin wordt gezongen en gedanst. Natuurlijk niet alleen op het podium. Nee, Apennoten laat de jonge bezoekertjes (en hun ouders!) ook meespelen. Want muziek maken, dát doe je samen!

In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO3 te zien is. Deze nummers worden in een kleine bezetting gespeeld met keyboard en gitaar, bas of ukelele. En het leuke is: de kinderen kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te zingen of te dansen. Bij sommige liedjes mogen een paar kinderen zelfs op het podium komen om een instrument te bespelen of om mee te zingen. Wie weet zelfs als solozanger(es).

Tussen de liedjes door vertelt Nienke verhaaltjes. Ook laat ze de toeschouwertjes zelf hun verhaal vertellen. Wat vinden ze van het onderwerp waarover het liedje gaat? Wat voor gevoel krijgen ze daarvan? Zo ontstaat er een muzikale, theatrale en toch vooral subtiele show die van begin tot eind vermaakt en ontroert. Een show waarbij kinderen (net als bij Apennoten op televisie) bovendien spelenderwijs wat meekrijgen op muzikaal gebied.

Tijdens de voorstelling is er dus veel interactie tussen de Apennoten en het publiek. Nienke maakt tijdens de show continu contact met de kinderen. Ze blijft niet op het podium staan, maar gaat ook de zaal in. Zoveel Kleuren is daardoor een waar feestje waarbij iedereen betrokken wordt en waarbij de kleine supersterren na afloop lachend naar buiten komen.

Apennoten is een trio dat bestaat uit Bas Fortgens (gitaar en basukelele), Menno Wolthers (toetsen) en Nienke van den Berg (zang). Bas is de bedenker van Apennoten en is met het programma ook op televisie te zien. Menno Wolthers is pianist en zat samen met Bas jarenlang in de BZT-band van de BZT-show (KRO-NCRV). Nienke van den Berg is de zangeres van Apennoten. Tussen 2009 en 2018 was zij het gezicht van Zappelin.

In die negen jaar heeft Nienke ontelbare optredens voor de allerkleinsten verzorgd. Precies dezelfde doelgroep dus als van Zoveel Kleuren! Onder andere met Zappelin Go heeft ze bewezen een ontzettend leuk interactief programma met én voor kinderen te kunnen verzorgen. Hierdoor is Zoveel Kleuren een ontzettend interactieve voorstelling waarbij de kleine supersterren in spé zich veilig en op hun gemak voelen. En waarbij een feestje gegarandeerd is! Eindregie: Hans Thissen.

Tickets

Niet op voorraad!Standaardticket7,50
Entree €7.50