Yardie (16+) met voorfilm en Q&A

JM / GB, Misdaad, 102 min, taal: Engels met Engelse ondertiteling
Regie: Idris Elba, met Aml Ameen, Sheldon Shepherd en Stephen Graham

In het kader van het Marley75 Film Festival draaien we de film Yardie. Yardie is de langverwachte verfilming van de gelijknamige cult-bestseller uit 1992 en regiedebuut van Idris Elba.

Het verhaal begint in het Jamaica van de vroege jaren ’70, waar Denis op jonge leeftijd getuige is van de moord op zijn broer Jerry Dread in het kruisvuur van rivaliserende gangs. Het verlies van zijn broer tekent zijn verdere levenspad. Denis belandt al snel in het criminele circuit van Kingston. Hij wordt onder de vleugels genomen door muziekproducent en gangsterbaas King en weet zich op te werken tot zijn rechterhand. Wanneer hij uit dit wereldje wil stappen en een nieuw bestaan wil opbouwen in Londen, blijkt dat moeilijker dan hij denkt.

Vóór de hoofdfilm vertonen we ook nog Gifts from Babylon, een award-winning korte film (24 min) over de psychologische impact van illegale migratie van Afrika naar de EU door de ogen van een gedeporteerde Gambiaanse terugkeermigrant. Producent Emiel Martens zal aanwezig zijn voor een introductie en Q&A.

Voorafgaand aan de film een hapje eten? Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Entree €6,50