Xavier Pamplona Septet

Theater Vrijburcht goes Jazz! In aanloop naar een maandelijks jazz/improvisatieprogramma dat in september 2023 van start gaat onder de naam IMPRO BELLISSIMO, medegeorganiseerd door contrabassist Raoul van der Weide, presenteert Theater Vrijburcht op 10 juni een avondconcert met het Xavier Pamplona Septet.

Dit akoestische ensemble werd in 2016 opgericht door contrabassist Raoul van der Weide en reflecteert inspirerende invloeden van componerende improvisatoren en hun ensembles waar hij deel van uitmaakt(e) tussen 1978 en heden.

Het repertoire bestaat uit een mix van bestaande en door Raoul gecomponeerde stukken en schetsen waarbij voor de musici veel indivuele vrijheid is ingeruimd om op die manier het collectieve resultaat te verrijken.

De bezetting van het Xavier Pamplona Septet werd bepaald door de individuele kwaliteiten van de musici en hun sterke motivatie, passie en focus: ondogmatische percepties, flexibele – ambachtelijk en innovatief – instrument beheersing en een gedeelde voorliefde voor het open muzikale avontuur waarin de interacties tussen idiomatische (de jazz traditie) en de non-idiomatische inbreng (de persoonlijke intuitie) binnen de improvisaties een dynamische rol spelen.

Ziv Taubenfeld/bas-klarinet
Felicity Provan/trompet
Michael Moore/klarinet
Giuseppe Doronzo/bariton sax
Marta Warelis/piano
George Hadow/drums
Raoul van der Weide/contrababas, percussie en composities.

Beluister hier het Xavier Pamplona Septet

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Theaterticket
10,00
23 beschikbaar
Entree €10,-