HEROPERA by TRICKSTER

TRICKSTER is een performancecollectief van Nina Boas, Barbara Ellison, Nathalie Smoor, Ieke Trinks en Mariëlle Verdijk. Opgeleid in verschillende disciplines (theater, muziek, visuele kunst en scenografie) maken zij sinds 2008 brutale, onvoorspelbare maar ook vaak poëtische performances gebaseerd op improvisatie.

www.tricksterspace.org

HEROPERA is een ‘ad-lib*’-voorstelling waarin het operamedium wordt gedeconstrueerd en traditionele ideeën over heldendom en storytelling op de snijtafel worden gelegd. Geworteld in verschillende disciplines en geïnspireerd door speculatieve fictie speelt performance collectief TRICKSTER met de culturele en visuele codes van opera. In plaats van tragische heldinnen die zichzelf opofferen of wegcijferen, brengt deze opera vijf vrouwen ten tonele die ter plekke iets kunnen fabriceren en niet bang zijn voor het (nog) niet weten. Non-heroïek, het ongeziene en het normale krijgen daarom net zo goed een plaats in dit collectieve ‘werk’ (operare). Met een voorliefde voor het relationele, rommelige, spontane en onvoorspelbare, wagen ze zich in een post-normale toekomst. Alle Tricksters zijn gezamenlijk en gelijktijdig de acteurs, zangers, schrijvers, scenografen, componisten en technici van deze show.

*De muziekterm ad libitum of afgekort: ad lib. (uit het Latijn: ‘naar believen’) geeft in de partituur aan dat een bepaalde passage vrij gespeeld kan worden.

Tickets

1 beschikbaar
Ticket10,00
Entree €10.00