Tánana – Klaar voor Vertrek (AL)

Met introductie en Q&A

CL, Documentaire, 74 minuten
Regie: Alberto Serrano en Cristóbal Azócar.
Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Prijswinnende docu over Yagán-indianen van de Kaap Hoorn archipel.

Tánana betekent in de Yagán-taal: klaar voor vertrek. Na veertig jaar keert kanovaarder Martin González terug naar zijn geboortegrond in de Kaap Hoorn archipel, de allerzuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Hij bouwt een kleine boot en neemt ons mee op zijn tocht.
Deze bijzondere documentaire biedt een portret van de Yagán-mensen van vandaag de dag. De film geeft een inkijkje in de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Vuurland, de meest zuidelijk wonende mensen op aarde. Zij leefden vroeger als waternomaden in hun kano’s. We zien hoe Yagán hun leven aanpassen aan de omgeving en hoe ze leven in harmonie met de natuur. En we horen over de strubbelingen om hun cultureel erfgoed over te dragen. Voortdurend zien we in de achtergrond de oogstrelende beelden van het landschap met bergen en gletsjers rond het Beagle-kanaal en de wateren van de Kaap Hoorn archipel.

Met dank aan de directie van het volkenkundig museum Martin Gusinde die de documentaire beschikbaar stelt.

Introductie en Q&A door Aly Hendriks die rond de jaarwisseling van 2009-2010 in het gebied was en er Eindeloze Verhalen over is gaan schrijven: “Yagán leefden middenin de natuur, gebruikten alleen wat ze nodig hadden en deelden alles met elkaar. Wat de Yagán van toen, ons vandaag te vertellen hebben, geef ik graag door.”

Entree €6,50

Voorafgaand aan de film een hapje eten? Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available
Entree €6,50