Riccardo Bozolo Pianorecital

Riccardo Bozolo’s repertoire als solist omvat de hele muziekgeschiedenis, van de Barok tot moderne werken. Zijn voorkeur gaat uit naar de romantische en laat-romantische periode, naar Russische muziek en naar werken van ten onrechte vergeten componisten. Deze avond speelt hij verschillende werken van Liszt en een ouverture van Wagner.

Bozolo (Belluno [Italië], 1985) behaalde zijn Academisch Diploma voor piano aan het Conservatorio ‘Benedetto Marcello’ in Venetië, onder de leiding van Giorgio Lovato. Hij nam deel aan diverse masterclasses bij onder meer Pier Narciso Masi, Gustavo Romero, Elszebiet Dombi, Raniel Rivera, François-Joel Thiollier, Aquiles Delle Vigne, Lya de Barberiis, Giovanni Umberto Battel en Leonid Margarius. Zijn verdere opleiding kreeg hij bij Anna Kravtchenko in Rovereto, Riccardo Risaliti en Lilya Zilberstein aan de Accademia van Treviso en met de legendarische Amerikaanse virtuoos Michael Ponti in Eschenlohe (Duitsland). Hij behaalde prijzen in diverse internationale wedstrijden voor piano.

Hij trad al op in diverse landen in Europa — uiteraard vaak in Italië zelf, maar onder meer ook in 2013 in Nederland —, niet alleen als solist maar vaak ook samen met andere solisten en met orkesten. Daarnaast is hij leraar piano aan diverse muziekscholen in de Veneto.

 

Voorafgaand aan het optreden een hapje eten? Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Reserveringen

Entree €10.00