Luciano Maio, Siciliaanse singer-songwriter

Een Siciliaanse avond met Luciano Maio. Luciano, zanger, musicus, componist en tekstschrijver, verzamelt schitterende traditionele dansmuziek en liedjes: werkliederen, religieuze liederen, liefdesliederen en politieke liederen van zijn geliefde Sicilië.
Het repertoire van Luciano (die ook bekend is van de formatie Taberna Mylaenisis) bestaat uit zestiende tot en met negentiende -eeuwse muziek in eigentijdse bewerkingen, aangevuld met nieuwe geschreven songs in het Siciliaans.
Tijdens dit concert speelt Luciano samen met Dieter van Westen. Deze muzikant en componist bespeelt de basgitaar, akoestisch gitaar, mondharmonica en zang. Hij is een van de dragende mensen achter de Nederlands Marokkaanse band Kasba, waarmee hij (inter)nationaal succes heeften optredens verzorgt op radio en TV.
Siciliaanse cultuur
Sicilië is door de geschiedenis en de ligging van het eiland een culturele smeltkroes van Arabische, Maghreb, Normandische, Griekse, Franse en Spaanse invloeden. Al deze culturen kwamen en gingen maar hun sporen zijn nog steeds te vinden in de Siciliaanse volksmuziek. Luciano Maio komt uit de Siciliaanse plaats Milazzo, in de oudheid bekend als Mylae.
Programma:
Luciano laat in dit concert Siciliaanse liedjes horen van de tiende cd van Taberna Mylaensis getiteld ‘E vinniru du mari…Federicu’ (en ze kwamen van zee).
Daarnaast speelt hij liedjes van de cd “Semu tutti emigranti” (we zijn allemaal migranten) over Mohamed, een jonge Tunesische emigrant die een oude Siciliaanse emigrant ontmoet en hem vertelt over de reis die hij heeft afgelegd om zijn toekomstdromen te verwezenlijken.
En u hoort liedjes van de nieuwe CD van Luciano U Tempu Passa (de tijd gaat voorbij) dit is een reis naar middellandse zee, zoekend naar herinneringen, geluiden, antieke woorden en eeuwen geschiedenis van een polyfonisch land.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
ticket
15,00
39 beschikbaar
Entree €15,00