Lion 12+

AUS/VS/UK, Drama/Biografie, 120 min.
Regie: Garth Davis, met Dev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman

Meteen na de vakantie het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal van Saroo, een 5-jarige Indiase jongen die per ongeluk gescheiden wordt van zijn familie. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Als 5-jarig jongetje komt Saroo per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Voorafgaand aan de film serveert Café Vrijbucht deze avond een bijpassend Indiaas gerecht.
Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Reserveringen

Entree €gratis