Solo viool recital door Ernst Spyckerelle

Ernst Spyckerelle is de violist van het Intercontinental Ensemble, wat in Vrijburcht theater zijn residentie heeft. Hij geeft zijn eerste solo recital dat rondom het thema herinneringen draait. Via stukken van Kurtág, Feldman en Bates wilt hij samen met het publiek op zoek gaan naar het gevoel van vriendschap en verlies.
György Kurtág’s “Signs, Games & Messages” zijn muzikale postkaarten. Opgedragen aan allemaal verschillende vrienden en kennissen, geven ze een intieme inkijk in de beleveniswereld van de componist door de jaren heen. Kurtág vervolledigde de cyclus over meerdere jaren, spontaan en tussendoor. Humor en verdriet wisselen elkaar in tempo af.
Morton Feldman, een van de belangrijkste componisten van de Amerikaanse 20e eeuw, droeg zijn solo-viool werk op aan zijn collega Aaron Copland. Ook hier is de intimiteit verstild en waardig. Een eerbetoon aan een collega en vriend.
Joe Bates is een Britse componist, wiens werk hij afgelopen zomer ontdekte. Zijn stuk “Phasmid”, klinkt voor de eerste keer op een Nederlands podium.
Programma:
  • György Kurtág: Selectie uit “Signs, Games and Messages”
  • Morton Feldman: “For Aaron Copland”
  • Joe Bates: “Phasmid”

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
concert
10,00
39 beschikbaar
Entree €10,00