Fanny Valentine

Fanny Valentine: Mijn lied, mijn taal, mijn verhaal

Zingen en muziek maken is voor singer-songwriter Fanny Valentine een eerste levensbehoefte. Al op haar vierde stond ze voor het eerst op een podium in een Achterhoeks dorpje voor 200 mensen het liedje ‘Faria, faria’ te zingen. Met muziek een verhaal vertellen, vond ze meteen geweldig. En dat is altijd zo gebleven.

Begeleid door pianist Ewald Ebing zingt ze haar eigen liedjes én zingt ze jazznummers voorzien van eigen teksten. Altijd in het Nederlands. Want zingen in het Nederlands is misschien niet gemakkelijk, volgens Fanny is ‘een verhaal in je eigen taal’ veel mooier, directer en krachtiger. 

Tussen de liedjes door neemt zij je mee op haar reis door de muziek. Hoe kwam zij vanuit ‘Faria, faria’ uit bij de jazzmuziek van Billie Holiday en Miles Davis, het maken van eigen teksten op jazznummers en uiteindelijk bij het schrijven van haar eigen liedjes? Waarom houdt zij zoveel van zingen in haar eigen taal? En waarom speelt muziek zo’n belangrijke rol in haar (en vast ook in jouw) leven?

www.fannyvalentine.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Theaterticket
15,00
18 beschikbaar
Entree €15,-