Improbellissimo

Een heerlijke zondagmiddag met drie sets dit keer.

SET 1 ‘GROUND WIRE’ onder leiding van Hristo Goleminov
Hristo Goleminov/composities, tenor sax
Ketija Ringa-Karahona/dwarsfluit
Antonio Moreno Glazkov/trompet
Federico Calcagnbo/bas klarinet
Aleksander Sever/vibrafoon
Siebren Smink/el gitaar
Omer Govreen/contrabas
Ilia Rayskin/drums

‘Ground Wire’ is een octet dat zich verdiept heeft in het werk van 17e en 18e -eeuwse componisten als Bach, Corelli, Vivaldi en Albioni. Dit onderzoek heeft geleid tot een oorspronkelijke hedendaagse manier van componeren waarin een dynamiek/wisselwerking tussen contrapunt en open improvisatie secties, tussen contrasterende doorgecomponeerde fragmenten en onbestemde ruimtes die ter plekke zonder instructies vooraf invulling krijgen. Het ensemble herbergt een aantal jonge prominente Amsterdamse musici uit alle windstreken in een unieke instrumentatie met afwisselend kamermuziekachtige timbres en krachtige gebaren passend bij een
groot ensemble.

SET 2 D U O
Marije Nie/tapdance
Albert van Veenendaal/prepared piano

Tapdancer  Marije Nie en componist/improvisator/pianist Albert van Veenendaal zetten met hun fysieke en beeldend samenspel de ramen open, terwijl zij de ritmes en klanken van de prepared piano en van de voeten ten volle verkennen. Zij zoeken zowel het contrast als de harmonie op, explosief en intiem, benaderbaar en mysterieus.

SET 3 ‘BIOLUMINUS’ trio

Ada Rave/klarinet, tenor saxofoon
Aaron Lumley/contrabas
Onno Govaert/drums
‘Bioluminus’ vormt een hoge drukpan met ideeën en interacties die alle kanten opgaan.
Tenor saxofoniste Ada Rave staat bekend om haar diepe krachtige geluid met veelal gebruik van
’extended techniques’ – dat zijn effectieve, persoonlijke en zelf ontwikkelde technieken die je niet gauw in de leerboeken zult aantreffen.

Entree: 7,500>12,50>17,50 Pay What You Can.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
pay what you can
7,50
17 beschikbaar
Entree €7,50 - 15,00 pay what you can