Vuur en Vrees

Piano – Ellen van Lelyveld
Stem – Gerard Zuyderhoff

In dit programma combineren zij pianomuziek met poëzie. Soms ontstaat synthese, soms schuurt het.
Gerard vertolkt zowel poëzie van gelauwerde dichters als ‘spoken word’.
Ellen speelt niet alleen romantische klassieke pianostukken maar ook actuele, soms jazzy, composities.

Er is felheid en verzoening, energie en ontspanning, vrees en vreugde.

Laat je verrassen door muziek van Francis Poulenc, Frederico Mompou, Sergei Rachmaninov, Fazil Say, Igor Strawinsky, Johannes Brahms, Béla Bártòk, Alex Manassen en Cyril Scott.
En door teksten van Tomas Tranströmer, Judith Herzberg, Vincent van Gogh/ Ramsey Nasr, Sarah Lucassen, Fernando Pessoa, Rabindranath Tagore, Auke Leistra, Paul van Ostayen en Wislawa Szymborska.

Ellen studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen en Alexandru Hrisanide. Daarna ontwikkelde ze Geïntegreerd Studeren, een studiemethode voor professionele pianisten.

Gerard studeerde klarinet aan het conservatorium van Utrecht bij Walter Boeykens. Tevens is hij Feldenkraisdocent en volgde hij een opleiding tot stemacteur.

Ellen en Gerard waren beide jarenlang als docent verbonden aan ArtEZ Conservatorium, locatie Zwolle.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door ‘ IJburg Doe je Mee’  en is gratis toegankelijk, maar u moet wel even een kaartje reserveren bij Theater Vrijburcht in verband met de beperkte zitplaatsen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
gratis
0,00
36 beschikbaar