Zettai, high voltage fusionjazz

Zettai is een vernieuwend jazztrio uit Amsterdam dat de grenzen van het experiment opzoekt. Hun muziek, door de band zelf treffend omschreven als ‘high voltage fusionjazz’, is aanstekelijk en avontuurlijk. De invloeden van jazzvernieuwers als Herbie Hancock en de Japanse jazzpianiste Hiromi Uehara zijn duidelijk hoorbaar, maar ook iconische game-soundtracks uit de jaren negentig, zoals die van Zelda en Chrono Trigger, vormen een belangrijke inspiratiebron.

In hun nieuwe project Fight your inner Demons duikt het trio dieper in de wereld van virtual reality (VR). In plaats van simpelweg mee te spelen met vooraf opgenomen video’s, creëren ze nu een live virtuele ervaring waarbij een performer (Pleuni Veen) interactief met de band optreedt, en jij als publiek zit daar middenin. Wat de performer ziet, zie jij ook.

Het optreden bestaat uit acht nummers met bijbehorende virtuele ruimtes die naadloos in elkaar overgaan bij het wisselen van de muziekstukken. Fight your inner Demons verkent het thema rondom innerlijke demonen, zowel bij het individu als in de samenleving. Daarna presenteert Zettai hun single ‘Dreams I Have’ als videogame die het publiek samen met band uitspeelt.

Met dit virtuoze trio bestaande uit Thijmen Schoute op toetsen, Florean Kruijswijk Jansen op basgitaar en Eva Korse op drums ben je verzekerd van een fascinerende en meeslepende muzikale en virtuele ervaring. Dompel jezelf onder in de unieke wereld van Zettai.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
ticket
15,00
21 beschikbaar
Entree €15,00