Film en nagesprek: Tillsammans / Fredjan Twigt

Als voorproefje op ons lustrumweekend in het kader van het 10 jarig bestaan van onze woongemeenschap Vrijburcht hebben we een combinatieavond georganiseerd. We beginnen met de hartverwarmende filmklassieker Tilsammans waarin met milde spot het samenleven in een Zweedse woongemeenschap in de jaren 70 wordt geportretteerd. Aansluitend een gesprek met Fredjan Twigt, één van de initiatiefnemers van ecodorp Bergen die laat zien hoe en over wat voor soort zaken je afspraken kunt maken als je samenleeft in een huishouden, commune, woongemeenschap, of buurt.

De film: Tillsammans

SE, Drama / Tragikomedie, 106 minuten
Regie: Lukas Moodysson
Met: Lisa Lindgren, Jessica Liedberg en Michael Nykvist
Hartverwarmend komisch drama over het wel en wee van een Zweedse woongemeenschap in de jaren zeventig van filmmaker Lukas Moodysson. De film gaat over het leven in een woongemeenschap in de jaren zeventig. Omdat Elisabeth (Lisa Lindgren) door haar man (Michael Niqvist) wordt geslagen, gaat ze samen met haar twee kinderen bij haar broer (Gustav Hammarsten) en zijn vrienden in een leefgemeenschap wonen. Het is een wereld van hasj, zelfgeteelde aardappelen en het variëren van seksuele geaardheid. Langzaam aan neemt ze de denkbeelden en levensstijl van haar nieuwe vrienden over, maar haar man, – een loodgieter die niet snapt waarmee Elisabeth zich nu bezighoudt – wil haar terug.

 

De spreker: Fredjan Twigt.

Fredjan is één van de initiatiefnemers van Ecodorp Bergen. Op 15ha wordt in Bergen op een voormalig militair terrein een ecodorp gebouwd met als missie: versterken van natuurwaarden, duurzaam samenleven en zelfvoorziening in voedsel en energie

Voorafgaand aan de film een hapje eten? Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Reserveringen

Entree €6,50