CD-Releaseconcert Intercontinental Ensemble in Amstelkerk

Niet in Theater Vrijbrucht, maar in de Amstelkerk vindt het CD-Releaseconcert van Intercontinental Ensemble “Arc” plaats. Omdat Intercontinental Ensemble de vaste ‘Artist in Residence’ is van Theater Vrijburcht en we regelmatig van hun mooie concerten mogen genieten, tippen we graag onze bezoekers over dit bijzondere CD-Release concert.

PASSIE EN MELANCHOLIE: MUZIEK VAN VROUWELIJKE COMPONISTEN DOOR DE EEUWEN HEEN.

“Op Arc van het Intercontinental Ensemble zorgt een eigentijdse generatie voor ontdekkingen.” Zo kopte de Volkskrant bij hun recensie van de laatste CD van Intercontinental Ensemble, een negenkoppig ensemble uit Amsterdam. Diezelfde ontdekkingen speelt IntEns nu op hun CD-Releaseconcert, dat op 16 mei om 20u plaats vindt in de Amstelkerk te Amsterdam.

Naast het werk van de nieuwe generatie – de Nederlandse componistes Bianca Bongers en Sarah Neutkens en de Armeense componiste Aregnaz Martirosyan – brengt het ensemble muziek van vrouwelijke musici uit de 19e eeuw. Het gaat om de Franse Louise Farrenc en Clara Rieck-Schumann, beiden artiesten die in hun eigen tijd klassieke rolpatronen ver achter zich lieten. Zo was Farrenc de enige vrouwelijke leerkracht aan het Parijse conservatorium en runde jarenlang een succesvolle muziekuitgeverij. Clara Wieck-Schumann was door haar talloze concerten de broodwinnaar, terwijl Robert Schumann thuis componeerde.

Deze vijf sterke persoonlijkheden, gecombineerd met het aanstekelijke spelplezier van het Intercontinental Ensemble, zorgen voor een muzikale avond vol contrast en onverwachte parallellen tussen hun divers werk.

Kaartjes voor dit concert in de Amstelkerk kunnen via deze link worden besteld.