Sorrindo

SORRINDO
is een ensemble van inmiddels 14 ervaren en toegewijde musici in een bijzondere, gevarieerde bezetting. Er is een klassiek strijkkwartet, een houtblazersgroep (een klarinet, saxofoons /fluiten), een koperblazerssectie (trompet/flügelhorn en trombone) en een samba-kwartet (piano, gitaar, bas, drums).

KLANKKLEUREN
Deze samenstelling maakt dat Sorrindo kan klinken als een klassiek ensemble, als een jazz bigband en als een samba orkest. De dynamische mogelijkheden gaan van fluisterzacht tot stevige power. De muziek haalt een waaier van klankkleuren uit het orkest. Dat vraagt de heel diverse muziek van de Braziliaanse componist Hermeto Pascoal dan ook. Er zijn heel swingende maar ook complexe ritmes, rauwe en zoete harmonieën. Sorrindo is steeds verrassend.

HERMETO PASCOAL
Sorrindo legt zich volledig toe op de muziek van Hermeto Pascoal die in Brazilië een grote nationale bekendheid heeft. Al sinds de jaren zestig schrijft hij met onovertroffen energie nieuwe muziek die hij ook zelf uitvoert met zijn groepen over de hele wereld. Hij maakte platen met internationale artiesten als Miles Davis, Airto Moreira en Elis Regina. Hermeto promoot de uitvoering van zijn muziek door anderen bovendien, o.a. door het toegankelijk maken van zijn composities. Sorrindo’s missie is om de muziek van Hermeto toegankelijk te maken voor een groter publiek. ‘Sorrindo’ is Portugees en betekent ‘glimlachend’.

PRIMEUR VOOR VRIJBURCHT

Sorrindo zal zeker ook enkele stukken spelen van de nog uit te brengen cd ‘Pipoca’ (popcorn).

Uit de pers over de CD ‘Capivara’
“Capivara is een staalkaart van vrolijk swingend muzikaal kunnen geworden waarbij het orkest laat horen voortreffelijke solisten in zijn gelederen te hebben. De arrangementen zijn een hele kluif met ritmische wendingen, veel snel notenwerk en hecht samenspel.” (Jazzflits).

GERRIT-JAN BINKHORST
is de muzikaal leider en arrangeur van Sorrindo.

BEZETTING
Ritme sectie:
Thijmen Schoute – piano, keyboard
Pieter van Baal – gitaar
Kay Ramati – bas
Jonas Kroese – drums
Strijkers:
Ludo de Goeje – viool
Annet Smits – viool
Manon Randsdorp – altviool
Heather Leslie – cello
Kopersectie:
Cyrelle Failé – trompet, flügelhorn
Onno Kwast – trombone
Houtsectie:
Gerrit Jan Binkhorst – fluit
Vincent Kuit – altsax, fluit
Wolfgang Keller – tenorsax , fluit
Steven Coljé – Klarinet

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Theaterticket
10,00
3 beschikbaar
Entree €10