Bankier Van Het Verzet met Q&A (12+)

VANWEGE GEZONDHEIDSPROBLEMEN GAAT DE Q&A VANAVOND HELAAS NIET DOOR

NL, Drama/Oorlog, 123 minuten

Regie: Joram Lürsen, met Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma

Bankier van het verzet brengt een hommage aan Walraven van Hall. Om het verzet te financieren organiseerde deze bankier de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis.
Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

Aansluitend aan de vertoning van de film zullen Aad en Jantien van Hall, zoon en kleindochter van Walraven van Hall aanwezig zijn om de film toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Voorafgaand aan de film een hapje eten? Klik hier om te reserveren bij Café Restaurant Vrijburcht.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Filmticket
6,50
10 beschikbaar
Entree €6,50